Kort op de bal

Bouw je trainingshuis op een stevig fundament. Als je in het wilde weg traint, kan het wel eens fout gaan.
Daarom helpen we je graag om (medisch) verantwoord te trainen.

Kort op de bal

In sport is elk detail belangrijk. Je basisuithouding op de juiste manier opbouwen en dan op een verantwoorde manier trainen om je doel te bereiken, hoort daar ook bij.

Met een sportmedische inspanningsproef kunnen we je conditiepeil bepalen, je hart onder inspanning volgen en/of je stofwisseling analyseren.

Wijzer sporten... dat is weten wat je lichaam aankan en daar op verder bouwen.

Lactaattest

Tijdens een maximale inspanning op de fiets of de loopband kunnen we door een druppeltje bloed te prikken je conditiepeil analyseren en je trainingszones bepalen. Zo verneem je niet alleen waar je staat, maar ook hoe je verder optimaal kan trainen.


InspanningsEKG

Tijdens je inspanningsproef kan er ook nagegaan worden hoe je hart op de inspanning reageert. Dit onderzoek wordt altijd door de sportarts afgenomen, zodat er tijdens de test zelf kan gezien worden hoe je hart reageert.


Inspanningsergometrie

Je kan je inspanningsproef ook combineren met het bepalen van de maximale zuurstofopname (VO2 max). Met een stofwisselingsanalyse leer je bovendien meer over het energieproces in je lichaam tijdens een inspanning.


Meten is weten

Wij hechten veel belang aan de analyse van je testresultaten. Elke test wordt individueel bekeken en je krijgt nadien een duidelijk en overzichtelijk verslag.


Weten is doen

Met de resultaten van je inspanningsproef kan je samen met je trainer aan de slag om je sportief doel te bereiken. Werk je individueel, dan kunnen wij voor jou een trainingsprogramma op maat uitschrijven. Dat is altijd in functie van je resultaat, mogelijkheden en doel en dus echt op jouw lijf geschreven.


Meer informatie ?

Een inspanningsproef start bij ons altijd met de nodige informatie delen.
Hoe train je, wat wil je bereiken, maar ook hoe verloopt de test, welke module is voor jou interessantst, in welke periode leg je je test best af, ...
Daarom kan je voor inspanningsproeven geen online afspraken maken. Je kan wel je gegevens nalaten via het contactformulier en dan bellen we je terug.
Want wijzer sporten doen we samen !


Wijzer sporten doen we samen

Contacteer ons