Met vallen en opstaan

Je kan onderweg wel eens ten val komen of een afslag missen.
Wij willen je helpen om beter de kaart van je lichaam te leren lezen.

Meten is weten

Met onze testbatterij volgen we de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Je kan de verschillende modules combineren om een beter inzicht te krijgen in je kracht, lenigheid en stabiliteit. Deze informatie kan je inbouwen in je trainingen of je helpen in je return to sport.

Wijzer sporten is aan je zwakke schakels werken en sterker verder gaan.

Isometrische krachtverhoudings- meting

Hierbij wordt niet alleen de kracht van de verschillende spieren gemeten, maar ook de verhouding tussen de beide lichaamshelften en de voorste en achterste spierketens naar de verschillende spiertekens. Zo kunnen we verder kijken dan de traditionele hamstrings/quadriceps verhoudingen en krijgen we een vollediger beeld van je lichaam.


Mobiliteit meetbaar maken

Naast de kracht van je spieren is immers ook de lenigheid heel belangrijk. Dankzij heel nieuwe technologie kunnen we de lenigheid van de belangrijkste spieren precies opmeten en de lenigheid van je lichaam precies in beeld brengen.


Functionele screening

Met o.a. Redcord kunnen we de stabiliteit op een functionele manier testen en de spierketens evalueren. Zo kunnen we de balans tussen de verschillende spiergroepen op vlak van stabiliteit en controle nagaan en dysfuncties in de bewegingsketen opsporen.


Back scan - functional spine

De mobiliteit van de rug kan een bepalende factor in je sportbeoefening zijn. Met een eenvoudig onderzoek kunnen we snel zien of er afwijkingen in de statiek of beperkingen in de beweeglijkheid zijn. In combinatie met de mobee, kunnen we je een nog duidelijker inzicht geven.


Loopanalyse

Met onze uitgebruide loopanalyse bekijken we van kop tot teen hoe het loopt.
- grondig lichamelijk onderzoek en functionele screening
- video-analyse met volledige opmeting
- Runeasi-analyse
- evaluatie en uitgebreid verslag

meer op onze blog


Bikefit

Zit jij goed op je fiets ?
met onze uitgebreide bikefit bekijken we het totale plaatje :
- uitgebreid lichaamsonderzoek
- opmeten fietseigenschappen
- uitgebreide analyse fietspositie
- aanpassingen uitvoeren en analyse van de nieuwe positie

meer op onze blog


Meten is weten

Testen om te testen heeft geen zin. Je test om met de resultaten aan de slag te kunnen gaan. Daarom schenken wij veel aandacht aan de analyse en bespreking van je resultaten.

Meer informatie ?

Wil je meer informatie of werd je doorverwezen door je arts of kinesitherapeut ? Wij bekijken met jou samen welke onderzoeken voor jou best zijn. Neem telefonisch contact met ons op of laat je gegevens achter via het contactformulier.


Weten is doen

Door de verschillende testen kunnen we heel wat informatie verwerven. Maar dat is niet het eind van het verhaal… hier begint jouw werk! Met deze informatie kan jij, jouw trainer, kinesitherapeut of personal trainer je trainingen bijsturen of aanpassen. Werk je individueel dan kunnen wij voor jou ook een oefenprogramma op maat samenstellen, dat je trouwens kan downloaden op je smartphone!


Wijzer sporten doen we samen

Contacteer ons